Actueel

Kerk-zijn in coronatijd 

Wijkgemeenten 

Ander nieuws

Uitgelicht

Kerkdiensten
In lijn met het advies van de landelijke PKN in verband met de corona maatregelen kunnen de kerkdiensten in een aantal wijkgemeenten met een beperkt aantal bezoekers plaatsvinden. Informatie over het bijwonen van de diensten is te vinden op websites van de wijkgemeenten.

Een bos in de kerk
Elke drie weken een meditatie door een van de predikanten of kerkelijk werkers. Ds. Jacobine Scholte de Jong schrijft in het laatste Kerknieuws over het thema ‘Een bos in de kerk’.

U geeft rust 
In deze onrustige tijden komen meer dan twintig verschillende kerken samen om het prachtige lied 'U geeft rust (door alles heen)’ te zingen. We hopen dat de troostende woorden jou mogen bemoedigen. Door alles heen zingen we samen woorden van hoop. 

Kerk in Actie: Help een stille coronaramp voorkomen 
De gevolgen van de coronacrisis worden wereldwijd steeds zichtbaarder. Mensen kunnen niet naar hun werk en hebben dus geen inkomen en geen eten. Een catastrofe dreigt. Kerk in Actie ondersteunt kerken die deze stille coronaramp helpen te voorkomen.

Licht voor Gouda
In deze tijden kunnen we elkaar helpen. Op de website 'Licht voor Gouda' vindt u een overzicht van praktische hulp; bemoedigende teksten en beelden plus een overzicht van online vieringen in Gouda.

Visienota ‘Van U is de toekomst’  
Met de visienota ‘Van U is de toekomst’ zet de landelijke Protestantse Kerk een nieuw perspectief neer voor de richting die de kerk de komende jaren inslaat. Met een duidelijke gerichtheid op gebed, de lokale oecumene en een leven lang leren als gelovige.