Actueel

Kerk-zijn in coronatijd 

Wijkgemeenten 

  • Overzicht (online) kerkdiensten 
  • Sint-Janskerk: Overzicht vespers en bijzondere diensten
  • De Oostpoort woensdagavond 19.30 - 20.00 uur: Online Vespervieringen 'Onderweg met de Psalmen
  • Sint-Janskerk maandag tot en met zaterdag van 17.30 tot 21.30 uur: Open Kerk voor stilte, gebed of om een kaarsje te branden   
  • 17 januari 17.00 uur Sint-Janskerk: Goudse Glazendienst
  • 22 januari 19.30 uur De Veste: Avondgebed week van Gebed 

    Laatste bijwerking website: 15 januari 2021  

Ander nieuws

Uitgelicht

Aktie Kerkbalans 16 tot 30 januari 2021
We hopen dat u ook dit jaar weer onze kerk ruim wilt steunen. Allereerst in gebed, maar ook gewoon praktisch met een gift. Om het aantal contactmomenten te minimaliseren hebben we ingezet op digitaal toezeggen. Zo’n 25% van de leden heeft dat inmiddels gedaan. Degenen die nog niet hebben toegezegd zullen deze week een brief thuis krijgen.   

Volg online college van Govert Buijs over ‘Eerherstel voor de ziel’
Op 28 januari geeft prof. dr. Govert Buijs (verbonden aan de VU als bijzonder hoogleraar politieke filosofie en levensbeschouwing) om 14.00 uur een online publiekscollege over de ziel in de samenleving. Hartelijk welkom om aan te haken! Om het live mee te maken kunt u zich aanmelden via de site van de Protestantse Kerk. Naderhand terugkijken is ook mogelijk.  

Bericht van de diaconie
We zijn allemaal kwetsbare en afhankelijke mensen en daarom willen wij er zijn voor onze naasten dichtbij en ver weg. Er zijn, voor jou, voor Gouda, voor een wereld in nood. Het is dan ook onze hoop en dringende oproep dat u contact met ons opneemt als u het even niet alleen redt.  

Nieuwjaarsboodschap: Een offline jaar gewenst! 
'Corona hield ons in 2020 in de greep. Door de steeds veranderende maatregelen werd een groot beroep gedaan op flexibiliteit en verantwoordelijkheid van gemeenten,' aldus Jurjen de Groot. Hij hoopt dat we in 2021 weer ‘gewoon’ naar de kerk kunnen. 

U geeft rust 
In deze onrustige tijden komen meer dan twintig verschillende kerken samen om het prachtige lied 'U geeft rust (door alles heen)’ te zingen. We hopen dat de troostende woorden jou mogen bemoedigen. Door alles heen zingen we samen woorden van hoop. 

Visienota ‘Van U is de toekomst’  
Met de visienota ‘Van U is de toekomst’ zet de landelijke Protestantse Kerk een nieuw perspectief neer voor de richting die de kerk de komende jaren inslaat. Met een duidelijke gerichtheid op gebed, de lokale oecumene en een leven lang leren als gelovige.