Op zoek naar geloof?

Dit is dus waar het om gaat: geloof, vertrouwen en liefde. 
Dat moet steeds het belangrijkste in ons leven zijn. 
Maar het allerbelangrijkste is de liefde. 
1 Korintiërs 13 : 13 

'Geloven doe je in de kerk?
Je bent van harte welkom. Ook...
Als je jezelf niet gelovig noemt...
Als je nog nooit geweest bent...
Als je heel lang niet meer geweest bent...
Als je twijfelt...
Als...

De kerk is een plek waar mensen nadenken over het leven, waar ruimte is voor troost, verwondering en twijfel, en waar helpen vanzelfsprekend is. En soms ook gewoon een plek om te onthaasten. Je hoeft geen volleerd gelovige te zijn om te mogen komen.
De kerk biedt een plek van rust. Een plek waar je tot jezelf kunt komen en er even niks móet, waar ruimte is voor jouw vragen, voor jouw verhaal. In de kerk laten we ons inspireren door God en Jezus. Ieder op zijn eigen manier. De één vol overtuiging, de ander misschien wat aarzelend. Hoe dan ook: jouw manier past daar ook tussen.

De Protestantse Kerk heeft ongeveer 2000 kerken in het hele land. In de kerken komen mensen bij elkaar. Niet alleen op zondagmorgen tijdens een kerkdienst, maar ook tijdens een heleboel andere activiteiten. Iedere geloofsgemeenschap is anders. Je komt het allemaal tegen binnen de Protestantse Kerk. Eén ding hebben ze gemeen: het is typisch Protestants om je eigen houding ten opzichte van het geloof te bepalen. In de kerk ontmoet je mensen om daar met elkaar over in gesprek te gaan en samen het geloof in God - ieder op zijn of haar manier - te beleven.
Ook een keer naar de kerk? Vind je het spannend om naar de kerk te gaan? Vraag dan iemand mee of zoek van te voren contact met de kerk, zodat ze weten dat je komt en je kunnen ontvangen'.
Bron: Protestantse Kerk in Nederland 

Website Ik zoek God.nl
Waarom laat God zich niet gewoon gemakkelijk zien en vinden? Als God bestaat, waarom laat hij me dan naar hem zoeken? Lees verder op IkzoekGod.nl: een plek voor zoekers naar God, zichzelf en geloofsverhalen in Nederland.

Alpha cursus 
Op zoek naar de zin van het leven? In de Alpha cursus doe je dat samen met de andere deelnemers. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Je bent van harte welkom op een Alphacursus bij jou in de buurt.

De Bijbel in gewone taal
De Bijbel in Gewone Taal is een vertaling uit de bronteksten, gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap. Een duidelijke Bijbel voor iedereen!

Mijn kerk op Internet
MijnKerk.nl verbindt mensen op een eigentijdse manier met elkaar om te ontdekken welke hoop en inspiratie er ligt in het leven met God.

Weet wat je gelooft: Kenniscentrum over de Bijbel, Geloven en Kerkzijn