Vrijwilligers vacaturebank

Op deze pagina worden oproepen geplaatst voor kandidaten/vrijwilligers in verschillende functies in het kerkenwerk of op maatschappelijk gebied. De advertenties staan op datum van plaatsing en worden na een half jaar verwijderd:

> Vrijwilligers gevraagd voor Swanenburgshofje (5nov22)
> Muziekcommissie stichting Goudse Sint-Jan zoekt vrijwilligers
(23sep22)
> Inloophuis zoekt enthousiaste coördinator
(23sep22)
> Maatjesproject Kerk & Vluchteling zoekt nieuwe maatjes (13sep22)
> Kerkvrijwilligers gezocht voor Groene Hart ziekenhuis
(aug22)
> Het kerkelijk bureau vraagt regelmatig vrijwilligers 
> Oproep versterking organisten-/pianistenteam

Vrijwilligers gevraagd Swanenburgshofje
Lees meer op de website www.swanenburghshofje.nl/vrijwilliger-worden/

Muziekcommissie stichting Goudse Sint-Jan zoekt vrijwilligers
Genoemde commissie organiseert van oudsher kwalitatief zeer goede concerten in onze prachtige Sint-Janskerk. Vele muziekliefhebbers bezoeken 
deze concerten en spreken hun waardering na afloop uit. Versterkingen in de vorm van vrijwillige medewerkers kan de commissie goed gebruiken. 
Muziekliefhebbers, meldt u aan en kom deel uitmaken van ons enthousiaste team! Nadere informatie kan worden verkregen bij René Koster, tel. 06-28717717.

Inloophuis Domino zoekt enthousiaste coördinator

De coördinator gaat na 15 jaar het Inloophuis Domino verlaten. Neem jij haar plek in

Maatjesproject Kerk & Vluchteling zoekt nieuwe maatjes
Het Maatjesproject is op zoek naar 2 maatjes (een echtpaar, of een man en een vrouw) die samen een Syrisch-Koerdisch gezin kunnen begeleiden. De ouders in dit gezin zijn beiden analfabeet en spreken (nog) geen Nederlands. Er zijn 4 kinderen, 2 op de basisschool en 2 in de Internationale Schakelklas. Het gezin kan wel wat ondersteuning gebruiken, vandaar de vraag om maatjes die een tijdje met hen oplopen. Bent u, ben jij 1x per week 2 uur beschikbaar, en wil je deze ouders helpen met wegwijs worden in Gouda, met het lezen van de post, en met het vergroten van hun netwerk? Neem dan contact op met Heike Blok, coördinator Maatjesproject Kerk & Vluchteling Gouda of via 06 – 19 90 26 05. Ook als je nog vragen hebt of meer informatie wilt, kun je bij haar terecht. Wanneer je als maatje aan de slag gaat, word je begeleid door een mentor, waar je terecht kunt met vragen of voor overleg.

Kerkvrijwilligers gezocht voor het Groene Hart ziekenhuis 
In het Groene Hart Ziekenhuis kunnen patiënten naar de kerkdienst. Dat is voor hen een moment van rust en bezinning. Wilt u meehelpen om dit mogelijk te 
maken? Als vrijwilliger gaat u op zaterdagochtend patiënten uitnodigen voor deze dienst. Of u gaat hen op zondagochtend op de afdeling ophalen en naar 
de kerkzaal brengen en na afloop weer terugbrengen. Ook kunt u ervoor kiezen om beide ochtenden deze taken doen. U doet dit eenmaal per zeven weken en bent daarmee van onschatbare waarde! Voor meer informatie: www.werkenbijghz.nl/kerkvrijwilliger of u kunt bellen met ds. Louise Blok 0182-505898 (aanwezig op maandag, woensdag en donderdag).

Het Kerkelijk Bureau
Zoekt regelmatig vrijwilligers om enveloppen te bezorgen etc. Heb je interesse? Neem contact op met het Kerkelijk Bureau. 

Oproep versterking organisten-/pianistenteam

De Protestantse Gemeente Gouda zoekt dringend versterking van haar organisten-/pianistenteam. Er is een enthousiaste groep van organisten/pianisten die met volledige inzet de lofzang gaande houdt, maar het aantal organisten/ pianisten neemt de laatste jaren helaas af. De organisten-/pianisten spelen volgens een gezamenlijk op te stellen kwartaalrooster de diensten in de Pauluskerk, Oostpoort, Ontmoetingskerk, De Veste en Westerkerk. U ontvangt een kleine onkostenvergoeding. Lees verder voor meer informatie.