Wie zijn wij

Welkom bezoeker,

op de website van de Protestantse Kerk Gouda. Op 1 januari 2017 in gebruik genomen na de fusie van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente van Gouda en per 1 juli 2021 opnieuw aangepast vanwege het samengaan met de Evangelisch-Lutherse Gemeente. 

Visie van de Protestantse Kerk Gouda

  • De Protestantse Kerk Gouda maakt deel uit van de gemeente van Jezus Christus en van de ene heilige, algemene, christelijke kerk.
  • Wij zoeken met elkaar naar eenheid in geloof, hoop en liefde en wij laten ons daarbij leiden door de Heilige Geest.
  • Als Protestantse Kerk Gouda zijn wij van betekenis voor de Goudse samenleving.

Deze website biedt een indruk van de activiteiten en initiatieven die uitgaan van de Protestantse Kerk in Gouda – regelmatig ook in samenwerking met andere kerken. De site wil een platform bieden voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof of op zoek zijn naar een kerk. Daarnaast kan de site een middel zijn voor kerkleden om elkaar beter te leren kennen en te waarderen.

U kunt ook doorklikken naar de websites van de verschillende wijkgemeenten, via het menu en de overzichtspagina’s ‘wijkgemeenten’ en ‘predikanten’. Deze sites laten u kennismaken met de eigenheid van deze wijkgemeenten en u vindt er alle wijkgebonden informatie.

Wij hopen dat deze website mag bijdragen aan een goede communicatie waardoor we niet alleen de weg naar elkaar, maar ook samen de weg tot God zullen vinden.

De Algemene Kerkenraad