Projecten: werkgroep Groene Kerken 

In mei 2017 is er een werkgroep Groene kerken gestart met vertegenwoordigers uit de protestantse wijkkerken. Deze werkgroep wil zich inzetten om onze kerken groener te maken. Met een enthousiaste groep mensen  heeft deze werkgroep zich ingezet voor bewustwording onder gemeenteleden voor het thema zorg voor onze schepping, het organiseren van een groene zondag (oktober 2018), duurzame inkoop, zonnepanelen op de pastorieën, etc. Meer informatie bij de diaconaal consulent.  

Nieuwe ‘groene’ bestellijst
Sinds 1 mei  2018 hebben de kerkrentmeesters een nieuwe bestellijst voor onze wijkkerken ingevoerd, waarop meer duurzame en eerlijke producten staan. De werkgroep Groene kerken feliciteert de kerkrentmeesters van harte met deze vernieuwing! Op de lijst staan naast de gebruikelijke fairtrade thee en koffie nu ook duurzame producten zoals biologische chips, koffieroom en limonade, ecologische schoonmaakmiddelen en fairtrade koekjes. Met de inkoop-keuzes die we maken, hebben we invloed op de schepping en invloed op het leven van onze medemensen. Daarom weten we ons als kerken geroepen om verantwoordelijk om te gaan met het geld dat we uitgeven. De werkgroep Groene kerken hoopt van harte dat de inkopers uit de verschillende wijkkerken bewuste keuzes zullen gaan maken op deze nieuwe bestellijst. 

Eerlijke wijn voor het avondmaal
Het College van Diakenen heeft besloten om vanaf 1 september 2017  Fairtrade wijn te gebruiken bij het vieren van het avondmaal in al onze wijkkerken. Met de aankoop van deze wijn krijgen boeren in Zuid Afrika een eerlijke prijs voor hun product en kunnen ze een waardig bestaan opbouwen. Bij het wijnbedrijf aan de Westkaap in Zuid-Afrika is een belangrijk deel van de aandelen en de helft van de wijngaard in handen van de zwarte medewerkers. Er zijn al veel sociale projecten voor en door de werknemers gerealiseerd, zoals onderwijs voor werknemers en hun kinderen, een gemeenschappelijke biologische moestuin en verschillende sportfaciliteiten. De avondmaalwijn heeft de naam ‘Grace’ gekregen. De druiven worden bovendien op 100% natuurlijke wijze geteeld, zonder kunstmest en pesticiden. Zo kunnen we in woorden en daden Jezus volgen in zijn oproep om recht te doen aan onze naaste, dichtbij en ver weg. 

Laatste nieuws: Don 't look up 
Terug naar homepage Diaconie