Nieuws

Als diaconie hebben we als missie te streven naar een samenleving die barmhartig en rechtvaardig is, waarin we naar elkaar omzien en helpen waar geen helper is. We zijn allemaal kwetsbare en afhankelijke mensen en daarom willen wij er zijn voor onze naasten dichtbij en ver weg. Er zijn, voor jou, voor Gouda, voor een wereld in nood.

Neem contact met ons op 
Het is dan ook onze hoop en dringende oproep dat u contact met ons opneemt als u het even niet alleen redt

Werelddiaconaat  

 • De verkoop van het Oranjegebak heeft een resultaat opgeleverd van 984,52 euro.
 • In de maand maart  heeft het werelddiaconaat de melkbussen opgezet voor de actie van het Rode Kruis hulp aan Oekraïne.Uw gift is ten goede gekomen aan humanitaire hulp voor Oekraïne en de omringende landen. Deze actie heeft totaal een bedrag van € 16.497.52 opgebracht.Wij willen iedereen bedanken voor dit  mooi bedrag.Cluster wereldiaconaat.
 • Nieuw jaarproject 2022/2023: World Vision, steun een project in Syrië

Nieuwsbericht voor de wijkgemeenten: Hulp aan Oekraïne  

 • Nieuwsbericht Hulp aan Oekraïne, helpen waar geen helper is
  Maar wat doet de kerk? 
  In dit bericht leggen wij uit wat de werkwijze is van de diaconie en wat we doen aan hulpverlening 

Hulpvragen opvang Oekraïne

 • De Gemeente Gouda heeft alle spullen die nodig zijn en alle klussen die gedaan moeten worden rondom de opvang van Oekraïners op de Blokkerlocatie vanaf nu geplaatst op het platform Supersaas. Dit is bereikbaar via: www.gouda.nl/goudahelpt

  Je kunt daar een account aanmaken, waarmee je kunt reageren op de gevraagde spullen en klussen. Na aanmelding voor een taak, ontvang je een bevestigingsmail. De komende dagen en weken zullen hier steeds de klussen en benodigdheden op geplaatst worden, dus houd het gerust in de gaten! 

Terugkoppeling Actie ‘Gouda voor Oekraïne’  

 • In de periode van 4 tot en met 18 maart is door de wijkgemeente De Oostpoort, onder de projectnaam "Gouda voor Oekraïne", een inzamelingsactie georganiseerd met als doel om hulpgoederen transporten naar Oekraïne te sturen. Ook was de mogelijkheid om geld te doneren, daarvan zijn tevens hulpgoederen aangeschaft. Het Werelddiaconaat heeft kunnen helpen met de organisatie o.a. door het regelen van de benodigde vrijwilligers. De actie was een enorm succes. De bereidheid onder de inwoners van Gouda en omgeving om een bijdrage te leveren was groot. Met als resultaat een on-aflatende stroom van mensen die dagelijks hulpgoederen kwamen afgeven op de "Blokkerlocatie" aan de Antwerpseweg. Tientallen vrijwilligers hebben zich ingezet om de goederen te sorteren en gereed te maken voor transport. De giften van bedrijven en particulieren telden op tot ca. € 60.000,- waarvan reeds € 53.000 gebruikt is om goederen in te kopen. Inmiddels zijn al vijf transporten in Oekraïne aangekomen. In week 13 zal het zesde, en laatste, transport vertrekken waarmee de actie ten einde komt. De organisatie bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze actie!