Projecten: Klussen

Project Nieuwe Start
Het project Nieuwe Start is een initiatief van een aantal vrouwen in de Westerkerk. Zij helpen vrouwen met verhuizen vanuit het Vrouwen Opvang Centrum naar een eigen woning in Gouda. Vaak gaat het om vrouwen die geen of weinig eigen spullen hebben. Ze hebben geen auto om meubels te vervoeren en weinig sociale contacten om hen te helpen met het klussen in het nieuwe huis.
Een nieuwe start na het verblijf in het Vrouwen Opvang Centrum is best spannend en dan is het fijn als iemand met je mee denkt en praktisch meehelpt. De initiatiefnemers zijn op zoek naar vrijwilligers die af en toe een dagdeel willen helpen klussen, verhuizen en wegwijs maken in Gouda. Wil je helpen? Neem dan contact met ons op. 

De Klussendienst
Er kan een moment komen dat u het niet meer ziet zitten om kleine klusjes in huis nog zelf te doen. U kunt hierbij denken het ophangen van een lamp of schilderij, een tuinhekje repareren of een douchekop vervangen. Vindt u in uw omgeving niemand die dit voor u kan doen, neemt u dan gerust contact op met de Klussendienst van de diaconie via diaken Martin Schaap

De volgende klussen doet de Klussendienst niet:
- Klussen die de eigenaar van de woning moet doen (bijvoorbeeld verrot houtwerk)
- Klussen die door een erkend bedrijf gedaan moeten worden (bijvoorbeeld lekkage verhelpen). 

Terug naar homepage Diaconie