Kerk & Vluchteling

Activiteiten met en voor statushouders in Gouda

Oproep vanuit het cluster Kerk & Vluchteling   
Voor diverse activiteiten zijn we op zoek naar vrijwilligers, die een steentje bij willen dragen om vluchtelingen hier in Gouda behulpzaam te zijn op sociaal en praktisch vlak. We zoeken meerdere vrijwilligers voor de taal-oefengroepen. Voor het laatste hoef je geen onderwijservaring te hebben. Neem contact op voor het fietsen met Desireé Overbeeke en voor de taalgroepen met Anita Koorevaar.  

Taal-oefengroepen in Goverwelle, Achterwillens en Bloemendaal
Bij de taal-oefengroepen is de formule eenvoudig: statushouders en vrijwilligers (autochtone Nederlanders) praten met elkaar over allerlei dagelijkse onderwerpen in het Nederlands. Zowel plenair als in tweetallen. Informatie bij de diaconaal consulent.

Leren fietsen voor statushouders
Op maandagochtend zijn er fietslessen in de Ontmoetingskerk. Voor de theorielessen wordt lesmateriaal gebruikt van de Stichting Stap op de fiets. Na verloop van tijd is de cursiste zover, dat zij samen met een vrijwilliger en voorzien van een hesje om goed zichtbaar te zijn, de wijk ingaan en zo vertrouwd kunnen raken aan het verkeer. Bij het afsluiten van de cursus krijgt de cursiste een diploma. Elke ochtend wordt gezellig samen afgesloten met een kopje koffie of thee.

Samen eten met statushouders
In verschillende Goudse kerken (Inloophuis Domino, Ontmoetingskerk, Oostpoort en de Pauluskerk)  zijn eetgroepen gestart met Syrische en Eritrese vluchtelingen en autochtone gemeenteleden. De eetgroepen komen op regelmatige basis samen. Er wordt Nederlands, Engels en met ‘met handen en voeten’ met elkaar gepraat. Meer informatie via Tafels van Hoop of bij de diaconaal consulent

Sporten met statushouders
Om statushouders op een sportieve manier in contact te laten komen met Nederlandse leeftijdsgenoten, organiseren we op elke eerste donderdag van de maand een mogelijkheid om samen te sporten. Dit doen we in de sporthal aan de Groen van Prinsterersingel 48 in Gouda. We starten hier om 19:00 uur en we sporten ongeveer een uur.
Daarna is er nog tijd voor ontmoetingen onder het genot van een gezonde snack en een drankje. Leeftijdscategorie: 18 – 30 jaar zowel meisjes als jongens zijn welkom.
Mocht je interesse hebben om mee te sporten, meld je aan per mail
Meer informatie? Neem per mail contact op met één van de orgainisatoren. 

Terug naar homepage Diaconie